Seat Tarraco 2019 е тук и е доста познат

Tarraco

Чакането приключи за третия и най-голям SUV на Seat, Tarraco. Споделяйки MQB архитектурата със Skoda Kodiaq и много други модели на VW Group, Tarraco изглежда много познат.

Предната част носи дизайнерските линии на Seat, но отстрани той напомня много на VW Tiguan Allspace. Отзад пък открояваме Skoda Kodiaq елементи. Интересното е, че Seat казва, че Tarraco показва новата дизайнерска посока на марката за следващите години, но това сякаш се изразява с новата решетка и LED фаровете.

Кръстен на средиземноморския град Тарагона, Tarraco стои над Arona и Ateca в линията на Seat и следва изпитана и доказана рецепта. Както при VW Tiguan Allspace, така и при Skoda Kodiaq, той е основан на архитектурата MQB-A, която осигурява „огромно вътрешно пространство“. SUV-ът е с дължина 4,735 мм и височина 1 658 мм.

Двигателите са познати и включват два бензинови и два дизелови агрегата, всички включващи турбокомпресор, технология за директно впръскване и старт-стоп система. Базовият бензинов двигател е 1.5-литров TSI с мощност 150 к.с. и е свързан със 6-степенна ръчна трансмисия и задвижване на предните колела. 2.0-литров TSI, който произвежда 190 к.с., също е налице в комбинация със 7-степенна DSG скоростна кутия и система 4Drive AWD.

Дизеловата гама включва два 2.0-литрови TDI мотора със 150 к.с. и 190 к.с. По-слабият двигател може да бъде с предно предаване, 6-степенна ръчна трансмисия или със DSG автоматик. Двигателят със 190 к.с. се предлага само с DSG трансмисия и 4Drive система. По-късно, Seat заяви, че ще въведе алтернативни технологии за задвижване и за Tarraco.

Духът на VW Group се вижда и в кабината, с изключение на сензорния дисплей, който не е интегриран в арматурното табло като при братята му. Вместо това, Tarraco получава „плаващ“ 8-инчов дисплей, който рапознава и жестове в най-високата версия Navigation Plus. 10.25-инчовият цифров кокпит дисплей също е на разположение.

Забележителната технология включва адаптивна система за динамично управление на шасито (DCC), както и системи за подпомагане на шофирането. Асистентът за поддържане на лента и предната камера разпознават велосипедисти и пешеходци и са стандартни в Европа. Опцията Blind Spot Detection (Разпознаване в сляпа точка), разпознаване на пътни знаци, помощ при задръстване, адаптивен круиз контрол, Light Assist и Emergency Assist са опционални.

Seat Tarraco ще бъде пуснат в продажба в началото на 2019 г. в две нива, SE и Xcellence. За клиенти, които не могат да чакат до този момент, продажбите започват през декември. Интересното е, че моделът ще бъде сглобяван в Германия, в завода във Волфсбург.