Seat Cupra посяга към SUV-овете

Cupra

Досега сме свързвали Cupra с мощни модели на съществуващи модели на Seat.

Но сега, след като Cupra се превърне в отделна марка, тя вече работи върху първия си специален модел и, според последната информация, той ще бъде кросоувър.

Autocar съобщава, че новосъздадената марка ще пусне свой самостоятелен автомобил през 2020 г., разработен от специален екип от дизайнери и инженери.

Въпреки че няма официално потвърждение за това какъв ще е този модел, публикацията твърди, че ще бъде кросоувър купе, подобно на BMW X4. И макар че ще последват по-спокойни версии, моделът ще стартира първо като Cupra.

„От самото начало се мисли с ДНК-то на Cupra“, каза дизайнерският шеф Алехандро Мезонеро-Романос пред Autocar. – „Това не означава, че Cupra Ateca не е Cupra. Но за моя екип и инженерите, следващата кола ще се роди със 100% философия на Cupra. Тя ще е Cupra със своя собствена идентичност.“

Преди да пристигне този модел, обаче, подмарката ще пусне версия на Seat Ateca. „В началото на дадена марка трябва да се действа на етапи“, каза Мезонеро-Романос. „Когато решихме да стартирахме Cupra, можехме да изчакаме, докато имаме кола, родена 100% като Cupra, или да започнем стъпка по стъпка. Това, което направихме с Cupra Ateca. Това е първата стъпка от пътя.“

Следвайки Ateca и новия специален модел (какъвто и да е той), новият бранд ще работи по Ibiza и SUV-а Arona. Така че в рамките на няколко години бихме могли да видим три кросоувъра от подмарката, които ще се възползват от нарастващата популярност на сегмента по света.