Renault Megane RS Trophy ще подобрява рекорди

Megane RS Trophy

Renault беше господар на Nürburgring , когато става въпрос за хот хечове, тъй като държеше рекорда дълго време с предишната версия на Megane RS.

След това конкурентите като Seat, Volkswagen и накрая Honda дойдоха и грабнаха титлата. Но французите не се предават – вместо това те се готвят да се борят и да възстановят лидерството си.

Изключителното оръжие на французите е новият Megane RS Trophy, чийто прототип наскоро бе забелязан на Nordschleife. Той изглежда още по-хардкор от сегашния модел, който е със същия двигател с 280 конски сили като Alpine A110.

Новият модел вероятно ще дойде с най-малко 300 к.с., поставяйки го в изгодна позиция, за да се справи с Honda Civic Type R, която държи FWD рекорда в момента.

Но това няма да е всичко, което ще се случи с новия модел на Renault Sport. Както показват тези шпионски снимки, той ще получи ново шаси с по-твърдо окачване, по-големи колела с по-големи спирачки, диференциал с ограничено приплъзване и минималистичен интериор.

Подобрената аеродинамика би трябвало да спомогне за притискането, както и за охлаждане на двигателя и спирачките. Остава да се види дали ще се предлага с ръчна или автоматична кутия с двоен съединител, както 2018 Megane RS или ще бъде само с DCT.

Очакваме Megane RS Trophy да стартира по-късно тази година, а опит за рекорд на Nordschleife трябва да последва малко след това.

Най-доброто време, което Renault постигна досега на Зеления ад, е 7:54.36, което принадлежи на предишното Megane RS 275 Trophy-R от 2014 г. Civic Type R успя да намали рекорда с повече от 10 секунди.

Очевидно французите имат доста работа, но дори техните съперници ще признаят големите им шансове. Разбира се, ще бъде интересно да се види как те ще реагират на новия Megane Trophy.