Alpine A110 ще представи няколко лица в Женева

A 110

Преродената марка Alpine на Renault получава възхвали за своя нов A110 и сега, както беше обещано, разкри нови версии на купето на автомобилното изложение в Женева.

След успеха на Premiere Edition, A110 вече ще се предлага в Pure и Legende спецификации.

A110 Pure е насочен към ентусиастите. Той разполага със спортни седалки Sabelt, които тежат едва 13 килограма и заедно с други мерки за намаляване на теглото спомагат за поддържането на маса под 1100 кг. Не всичко е премахнато и все пак моделът разполага с функции като климатизация и сателитна навигация.

Купувачите могат също така да добавят усъвършенствани Brembo спирачки и адаптивна изпускателна система и могат да изберат към регулируеми комфортни седалки. Те са стандартни за модела Legende, който е насочен повече към всекидневното шофиране и по-дългите пътувания и се предлага с кожена тапицерия. Клиентите могат да избират между две системи за озвучение и джанти за всяка версия, заедно с набор от нови цветове.

И двете версии използват същите 1.8-литрови турбо 4-цилиндрови агрегати, които произвеждат 248 к.с. и въртящ момент от 320 Nm. Мощността се изпраща към задните колела чрез 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, а A110 достига от 0 до 100 км/ч. за 4.5 сек. Максимална скорост е ограничена до 250 км/ч. Цената започва от € 54,700 за A110 Pure и € 58,500 за A110 Legende, или $ 67k и $ 72k съответно по днешните обменни курсове.

Заедно с новите модели Alpine разкри и новата A110 GT4, версия, разработена със състезателния партньор Signatech, който спечели категорията LMP2 в световния шампионат по издържливост на FIA през 2015 г. Моделът GT4 включва повече мощност и притискане в сравнение със съществуващия A110 Cup и разполага с Brembo спирачки, състезателни сликове, секвенциална скоростна кутия, аеро елементи и пълен ролкейдж, състезателна седалка с колани и пожарогасител вътре, а климатикът е опция.

A110 GT4 ще започне да се състезава в избрани събития по-късно тази година. Първите модели за клиентите ще бъдат готови за следващия сезон, а съществуващите собственици на A110 Cup ще получат шанса да надстроят своите автомобили до GT4 спецификациите.