Renault готви нов модел – Arkana Crossover Coupe

Arkana

Renault подготвят купе SUV, наречен Arkana, който ще се продава в цял свят и сглобява в завода на компанията в Москва, Русия.

Преди да стигне до монтажните линии, Renault Arkana ще бъде представен на автомобилното изложение в Москва през 2018 г. на 29 август, с концепт, който беше леко загатнат.

Автомобилният производител дава много оскъдна информация, представена от две изображения. Отчасти виждаме багажника, с тънки задни светлини, съединени от LED лента, и името Arkana.

Предницата също е леко разкрита. C-образните LED светлини и цялостният дизайн са подобни на другите модели на Renault, като се появиха за пръв път с четвърто поколение Megane.

Arkana

Името на SUV купето идва от латинското „Arcanum“, което означава „тайна“. Думата е „използвана от векове за отбелязване на събития и явления със специално значение“, отбелязва Renault, добавяйки, че „концептът е свързан с мистерия, привлекателност и пионерски дух „.

Повече за модела не се съобщава, но се смята, че той ще ползва същата платформа като Kaptur, който също се прави в Москва.

Кросоувърът, продаван в Русия, е малко по-широк от европейския Captur, с актуализиран дизайн и задвижване на всички колела, в допълнение към заключващия се диференциал, по-доброто окачване и големия просвет.

Новият Arkana на Renault няма да има пряк конкурент, но благодарение на полегатия си покрив, той ще бъде по-достъпна алтернатива на BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe.