Ръководството на Porsche показа няколко пъти, че не се страхува да насочи компанията извън зоната на комфорт. Като примери можем да посочим първият SUV на компанията, – Cayenne през 2002 г. и техният първи седан – Panamera през 2009 г.

Сега те работят, за да пуснат първия си изцяло електрически модел, седанът Taycan.

Официално потвърден и „кръстен“ от компанията миналия месец, Taycan първоначално е представен чрез Mission E Concept, още през 2015 г. Както се очакваше, серийният модел е леко преработен, както се вижда на видеото.

Прототипът Porsche Taycan бе забелязан, тренирайки на Nurburgring и по пътищата около пистата с лек камуфлаж. Може би ще забележите ауспусите, но това е само за заблуда, тъй като автомобилът няма двигател с вътрешно горене.

Вместо това, Taycan се отличава с чисто електрическо задвижване. Повечето технически подробност остават тайна, но главният изпълнителен директор, Оливер Блуме, разкри, че колата ще има над 600 к.с. Очаква се времето за 0-100 км/ч. да е 3.5 секунди, а 0-200 км/ч. за по-малко от 12 секунди.

Също толкова важно е, че при идеални условия моделът може да измине 500 километра, между зарежданията. Включване в ток само за 4 минути ще ви даде още 100 километра пробег.

Porsche ще започне да прави Taycan следващата година, с възможна световна премиера на автомобилното изложение в Женева през март.