Слухове за базирани на Porsche Mission E купе и кабриолет

Mission E

Porsche наскоро намекна за нови интерпретации на Mission E с концепта Mission E Cross Turismo, а сега се чува за други варианти, които се разглеждат.

В интервю за „Car and Driver“, шефът на Porsche EV Development, Стефан Векбах, заяви, че платформата на Mission E „ще бъде готова“ за двуврати купета и кабриолети. Векбах не потвърди плановете за тези модели, но разкри, че компанията „определено обсъжда опциите за модели със задвижване на задните колела точно сега“.

Въпреки намекването за възможността за варианти със задвижване на задните колела, изглежда, че те ще бъдат ограничени до базовите модели, тъй като най-мощните версии на Mission E ще имат задвижване на всички колела. Векбах също така предположи, че тези мощни модели ще имат тегло, което е почти идентично с това на Panamera, която в базовата си конфигурация тежи 1814 кг.

Докато компанията обмисля електрически автомобили, базирани на платформата J1 на Mission E, изглежда, че кросоувърът няма да е един от тях. Както обяснява Векбах, предназначената архитектура не е проектирана за модели с висок под. Този проблем обаче ще бъде решен, когато компанията въведе архитектурата PPE, която се разработва с Audi.

Очаква се Mission E да се предлага в разнообразни конфигурации, а топ моделът може да използва настройка, подобна на концепцията Mission E Cross Turismo. Така наречения „cross-utility vehicle“ наскоро дебютира на автомобилното изложение в Женева с електрическа мощност, състояща се от два двигателя, които произвеждат комбинирано над 600 к.с. Това дава възможност на модела със задвижване на четирите колела да ускорява от 0-100 км/ч. за 3.5 секунди.