Първият електрически спортен автомобил на Porsche, наречен Taycan, ще се произвежда през следващата година като ще бъде един от най-важните автомобили, които някога са излезли от Щутгарт.

Името бе потвърдено миналата седмица, а ако се чудите какво означава, това е „млад кон“, позовавайки се на животното на емблемата на марката. Но колко конски сили имаме тук? Според главния изпълнителен директор на Porsche Оливър Блум – 600 к.с.

Времето от 0 до 100 км/ч. ще отнеме 3,5 секунди, докато 0-200 км/ч. ще се случи за по-малко от 12 секунди. Въпреки ускорението, подобно за суперавтомобил, Taycan с четири врати ще предложи на потребителите електрическо задвижване с пробег от повече от 500 км. Можете да заредите модела за 100 километра само за 4 минути.

Най-добрата част от него обаче, с изключение на представянето му, може би е фактът, че според самите Porsche, Taycan ще носи същата „душа“ като всеки друг продукт, което означава, че ще бъде изключителна кола за шофиране в неговия сегмент.

Видеото ще ви даде яснота, че всъщност нямате от какво да се страхувате при покупката на Taycan, защото то ще изглежда, ще се движи и ще се чувства като истинско Porsche – нещо, което можем само да се надяваме, че е вярно.