Porsche Mission E Cross Turismo ще се появи през 2021

Cross Turismo

Porsche Mission E Cross Turismo трябва да бъде пуснат в продажба в края на 2021 г. според Automobile Magazine.

По време на тест на прототипа Cross Turismo, медията разговаря с ръководителя на Porsche, отговарящ за електрификацията, Стефан Векбах, който увери, че моделът ще се произвежда.

„Да, ние наистина работим по E Cross и производството му, но досега няма официален ход“, каза той.

Въпреки това се твърди, че доставчиците, участвали в проекта Mission E Cross Turismo, са информирани, че автомобилът ще се продава в края на 2021 г.

Porsche ще покаже Mission E Cross Turismo на автомобилното изложение в Женева през март, заедно с Taycan. Концептът е с повече от 600 к.с. от електрическото си задвижване и може да достигне 100 км/ч. за 3.5 секунди и 200 км/ч. за по-малко от 12 секунди.

Подобно на Taycan, Mission E Cross Turismo може да се справи с чести ускорения, без загуба на производителност поради прегряване.

„Plug-in Porsche трябва да се представя като истинско Porsche с двигател с вътрешно горене“, каза Векбах пред Automobile.

„Трябва да се справя с дълги пътувания на магистрала без прегряване. Повторяемостта е ключова, когато става дума за ускорение при пълна газ. Основните динамични параметри трябва да останат непокътнати през целия период на батерията. Само при включване на предупредителната лампичка при определени условия, производителността може да бъде нарушена. „

Когато Mission E Cross Turismo дойде на пазара, то трябва да предлага пробег от около 402 километра. Ще има различни варианти на модела, като цените за Cross-Turismo ще започват под $ 100 000, а моделите с максимален обхват ще надхвърлят $ 150 000.