Porsche Cayman GT4 Rallye е одобрено и потвърдено за 2020 г.

Cayman GT4 Rallye

През август Porsche представи концепта си Cayman GT4 Rallye и намекна, че може да започне производство, ако компанията успее да получи 100 поръчки.

Това изглежда се е случило, тъй като производителят официално потвърди плановете си за производствен вариант. Докато оригиналната концепция се базираше на предишното поколение Cayman GT4 Clubsport и използва 3.8-литров 6-цилиндров двигател с мощност 380 к.с., Porsche потвърди, че „бъдещият рали автомобил“ ще се базира на новия 718 Cayman GT4 Clubsport, който бе представен наскоро.

Porsche не каза много за предстоящия модел, но 718 Cayman GT4 Clubsport има по-мощен 3.8-литров 6-цилиндров двигател, който развива 419 к.с. и 425 Nm въртящ момент. Той е свързан с 6-степенна PDK трансмисия, която има усилен двоен съединител и електронен контролен блок, разработен за състезания.

Новият 718 Cayman GT4 Clubsport е и първият състезателен автомобил, използващ компоненти от композитен материал от естествени влакна. Произведен предимно от селскостопански продукти, материалът от естествени влакна има свойства като тегло и здравина, подобни на тези на карбона.

Връщайки се към Cayman GT4 Rallye, Porsche заяви, че голяма част от решението им да одобрят производствения модел се дължи на положителните отзиви, получени от отбори, пилоти, организатори на състезания и фенове, по време на 2018 Rallye Deutschland с Ромен Дюма зад волана.

Производственият модел е проектиран да отговаря на FIA R-GT регулациите и Porsche каза, че можем да очакваме 718 Cayman GT4 Rallye да бъде готов за сезон 2020.