Porsche чака 100 заявки, за да построи Cayman GT4 Rally

Cayman GT4 Rally

Porsche се нуждае от едва 100 поръчки, за да вкара Cayman GT4 Rallye в производство. Да се надяваме, че рали феновете са тук.

Говорейки пред TopGear, шефът на Porsche Motorsport, Франк-Щефен Вализер, разкри, че производителят ще вкара концепта за рали автомобил в производство при едно условие: „Трябва да продадем 100, за да получим зелена светлина“.

Дори ако Porsche постигне целта си от 100 поръчки, много вероятно е всички от тях да са от частни конкуренти. Германският автомобилен производител няма намерение да работи със собствения рали отбор, така че те няма да се завръщат в събития като Дакар, което е разочарование на феновете на моторните спортове.

Концептът Cayman GT4 Rallye се показа през август, когато дебютира пред зрителите на ADAC Rallye Deutschland. Колата направи първо добро впечатление, тъй като „най-добрите пет пилота във WRC искаха да я карат“, добави Вализер. Тя е с чисто задно предаване а звукът от мотора е просто невероятен.

Базирайки се на Cayman GT4 Clubsport, ориентирана към пистата версия на Cayman GT4, Rallye Concept идва с пълна защита отдолу, енерго-абсорбираща пяна във вратите и допълнителни светлини.

385 к.с. се произвеждат от 3.8-литровия 6-цилиндров агрегат и се насочват към задния мост чрез автоматична скоростна кутия с двоен съединител. 0-100 км/ч. се постигат за 4.4 секунди в уличния модел, така че ралито версията трябва да бъде още по-бърза.