Porsche Cayenne Coupe е предвидено за тази година

Cayenne Coupe

Volkswagen Group потвърди, че дългоочакваното Porsche Cayenne Coupe ще се появи на пазара през 2019 година.

По време на годишната медийна конференция на компанията, беше представен слайд, който показва, че Cayenne Coupe ще бъде един от многото нови продукти на VW Group, които ще стартират тази година. Производителят не казва кога точно ще се появи новият Cayenne, но със сигурност той е почти готов.

Миналата седмица директорът на Porsche във Великобритания Маркус Екерман каза, че новото Cayenne Coupe ще бъде представено по-късно този месец, преди да започне продажби в Европа тази есен.

Както подсказва името на автомобила, това е спортен вариант на обикновеното Porsche Cayenne. Доста шпионски снимки се появиха на купе SUV-a през последните месеци. Повечето промени в дизайна са ограничени до задното стъкло. Мястото за номера също е променено, като сега то ще е по-близо до задната броня, отколкото в средата на багажника.

Очаква се Porsche да предложи Cayenne Coupe във всички конфигурации като обикновения SUV. Така топ моделът ще се предлага с 4.0-литровия twin-turbo V8 агрегат. Той ще предлага 550 к.с. и 768 Nm въртящ момент. Другите модели в гамата ще получат и twin-turbo 2.9-литровия V6 на Porsche с 434 к.с. Могъщият хибриден двигател от Panamera с 680 к.с. също се очаква да намери своето място в Cayenne Coupe.