Наближава дебюта на Porsche Cayenne Coupe. То вече се тества почти без камуфлаж.

Cayenne Copue

Porsche малко закъсня с разработването на SUV купе, искайки да пусне първото Cayenne Coupe.

Името на модела все още не е официално потвърдено, но миналата година той бе заловен няколко пъти. Наскоро се появиха няколко нови шпионски видеоклипа, заснети неотдавна до Щутгарт.

Полегатата покривната линия ще бъде отличителната характеристика на дизайна отвън. Мястото на задния номер ще се намира на бронята вместо на задната врата. Още характеристики допълнително ще го разграничат от обикновените Cayenne. Задните светлини остават в тайна, така че не можем да кажем дали Porsche са избрали нов дизайн.

Новата линия на покрива няма да е много удобна за по-високите пътници седнали отзад, тъй като без съмнение ще бъде засегната височината, както и капацитетът на багажника спрямо обикновения Cayenne. Интериорът, от своя страна, ще бъде оборудван с нови технологии, като голямата 12,3-инчова инфоразвлекателна система, нов инструментален клъстер и още нови подобрения.

Последните доклади подсказват, че 2.9-литровия V6 twin-turbo ще бъде част от избора за двигател. Той предлага 440 к.с. в обикновения Cayenne, а към него може да се присъедини и 4,9-литров twin-turbo V8 с 550 к.с.. Също така, в процес на подготовка е и хибриден вариант, а дизеловите опции може съвсем да отпаднат.