Porsche разхожда 911 Turbo и Turbo S на „Ринга“

911 Turbo

Прототипите на Porsche 992 поколението 911 Turbo и Turbo S бяха заловени на Нюрбургринг по време на тестове. Изглежда, че тяхната скорост е достатъчно висока, за да впечатли и най-претенциозния зрител.

Производителят тества новата си двойка 911 Turbo модели от доста време, същевременно разработвайки последното поколение GT3. Въпреки това, като се има предвид, че новото GT3 ще се придържа към атмосферния 6-цилиндров агрегат, новите Turbo и Turbo S ще разполагат с модифицирани версии на 3.8-литровия twin-turbo двигател от сегашните версии.

Очаква се Porsche да извлече приблизително 600 к.с. от боксерния мотор, който задвижва „обикновеното“ 911 Turbo, докато Turbo S може да се похвали с над 650 к.с. Тези цифри, комбинирани със задвижване на всички колела, трябва да ги направят най-бързо ускоряващите не-GT 91ки и да доведат до впечатляващи времена на Nurburgring.

Двата прототипа, показани в клипа, изглеждат до голяма степен идентични, но изглежда, че Turbo S има малко по-голямо задно крило. Благодарение на усъвършенстваната AWD система и PDK трансмисия, има шанс моделът да падне под 7 минути, доближавайки пистовото GT2 RS.

През февруари в интернет се появи изображение от производствената линия на Porsche 911 Turbo без камуфлаж. Тази снимка потвърждава, че точно както при настоящия модел, новото Turbo ще има различни предни и задни брони от по-слабите модели, като в същото време ще получи по-дълбоки странични прагове и квадратни накрайници.