Porsche 911 Turbo (992) 2020 заснето на поточната линия

911 Turbo

Това е може би първата детайлна снимка на предстоящото Porsche 992 Turbo. Тя разкрива модела без никаква маскировка, стоящ кротко на поточната линия във фабриката на Porsche.

Изтеклото изображение идва от потребител в Instagram, който преждевременно разкрива новия флагман на 911. Принципно такъв тип снимки не винаги отговарят на реалността, но тук няма как да не се съгласим, че става въпрос точно за турбо версията на модела.

Информацията за задвижването в новото 911 Turbo е все още ограничена, но се очаква новото поколение да използва променена и по-мощна версия на сегашния 3.8-литров боксерен 6-цилиндров двигател. Стандартните Turbo модели могат да получат до 600 к.с., а Turbo S вероятно ще добави още 30-тина коня. И двата модела ще получат нова 8-степенна PDK трансмисия.

Новото поколение 911 Turbo идва с всички отличителни белези, включително четирите квадратни изпускателни накрайници, различна задна броня, по-изразени странични прагове и, разбира се, активно задно крило, което вече сме виждали напълно разгърнато върху различни тестови автомобили.

Най-интригуващата част от 911 Turbo е обещанието на Porsche за хибридизация. В предишни доклади служители намекват, че електрифицираните версии на новото 911 ще следват подобна стратегия като при Panamera. Това означава, че ще видим две plug-in хибридни версии, като най-мощната ще получи името Turbo S E-Hybrid и ще бъде ненормално мощна.

Дали Porsche ще разкрие официално новото 911 Turbo на автомобилното изложение в Женева? Малко вероятно, но силно се надяваме.

911 Turbo