Обновените Mercedes-AMG GLC 63 и GLC 63 Coupe обещават повече прецизност

GLC 63

Mercedes представи фейслифта на GLC 63 гамата малко преди автомобилното изложение в Ню Йорк да отвори врати.

Следвайки стъпките на стандартните модели, кросоувърите са оборудвани със скромен ревизиран екстериор, който включва нови предни и задни светлини. Дизайнерите също се спират на нови трапецовидни накрайници и опционални 21-инчови джанти.

GLC 63

В интериора пътниците ще намерят нов AMG волан с тъч контрол бутони. В кросоувърите ще срещнем и новата система за развлечение MBUX, както и актуализирана тапицерия. Другите акценти включват 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, спортни седалки и алуминиеви детайли.

GLC 63 се задвижва от 4.0-литров V8 двигател, който произвежда 469 к.с. и въртящ момент от 650 Nm. Той е свързан с 9-степенна автоматична трансмисия, която изпраща мощността чрез 4MATIC + система към всички колела. Това позволява на кросоувера ускори до 100 км/ч. за 4.0 секунди преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

GLC 63

GLC 63 S идва със същия 4-литров twin-turbo V8 с 503 к.с. и въртящ момент от 700 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, времето до 100 намалява до 3,8 секунди, а максималната скорост се увеличава до 280 км/ч.

И двата двигателя ще бъдат намерени в Coupe версията и техните спецификации остават същите.

Допълнителните промени са ограничени, но сега всички модели са стандартно оборудвани с електронно контролиран заключващ се диференциал. Кросоувърите получават и нов режим „Slippery” и AMG Dynamics система с настройки Basic, Advanced, Pro и Master (само за S версията).