Mercedes GLC Coupe 2020 е по-красив и по-мощен

GLC Coupe

Mercedes се подготвя за автомобилното изложение в Ню Йорк, като там ще представи 2020 GLC Coupe.

Фейслифтът ще се отличава с по-спортна предница и еволюционна „диамантена решетка“. Тя е обградена от освежени LED фарове с характерни дневни светлини.

Познатият стайлинг продължава и наад, като GLC Coupe се отличава с нови задни светлини и по-спортна двойна изпускателна система. Можем да видим и нов заден дифузьор и доста хром отвън.

В кабината ще забележите нов волан с актуализирани контроли. Кросоувърът се горее и с нов многофункционален тъчпад, който заменя предишния въртящ се бутон, използван за инфоразвлекателната системата .

GLC Coupe

Говорейки за нея, дизайнерите поставят актуализирано устройство, което разполага с 10,25-инчов дисплей (в Европа ще видим 7-инчов базов дисплей) и най-новата MBUX операционна система. Други акценти включват 12,3-инчов цифров инструментален клъстер и отскоро предлаганата тапицерия Magma Grey, която се предлага в MB-Tex и кожа.

В Европа ще видим разнообразие от агрегати. Бензиновите опции включват 4-ицилиндрови двигатели с мощност от 194 к.с. и 255 к.с.

Спрямо дизелите, Mercedes ще предложат GLC 200 d 4MATIC с мощност от 161 к.с. и 265 Nm въртящ момент. Клиентите могат да поръчат GLC 220 d 4MATIC, който може да се похвали със 191 к.с. и 295 Nm. На последно място имаме GLC 300 d 4MATIC с 241 к.с. и 500 Nm.

Откъм технологии, GLC Coupe ще впечатли с нови функции за подпомагане на водача, включително подпомагане при задръстване. Моделът разполага и с нова система за подпомагане на маневриране с ремарке, която използва „сензори в сферичната глава и магнитен пръстен за измерване на ъгъла между теглещото превозно средство и ремаркето”. Това, заедно с 360-градусова камера трябва да облекчи напрегнатите ситуации при теглене.