Polestar 2 се очаква в Женева

Polestar 2

Polestar 1 е зашеметяващ plug-in хибрид, но цената от $ 155 000 ще откаже повечето потребители. Отделът на Volvo обаче вече обяви плановете си за Polestar 2, който ще се конкурира с Tesla Model 3.

Компанията не казва много за Polestar 2, но Evo съобщава, че моделът ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева през 2019 година. Публикацията продължава с това, че седанът ще бъде построен върху компактната модулна архитектура на Volvo (CMA) и вероятно ще има уникален дизайн.

Не се знае нищо за спецификациите, но Polestar ще има пробег от 500 километра между зарежданията. Ако Volvo е в състояние да постигне своята цел, моделът ще се конкурира директно с Tesla Model 3.

Освен впечатляващия пробег, автомобилът ще има и големи способности. В резултат на тях можем да очакваме окачване Öhlins и спирачна система Akebono, точно както в Polestar 1.

Polestar 2

Все още няма информация относно мощността, но моделът е насочен към Model 3. В настоящата си конфигурация, базовата Tesla може да ускори от 0-100 км/ч. за 5.1 секунди и да постигне максимална скорост от 225 км/ч. Когато е оборудвана с допълнителна система за задвижване на четирите колела, 100 км/ч. се развиват за 4,5 секунди, а максималната скорост се увеличава до 233 км/ч.

Tesla също така предлага мощен Model 3, който може да достигне 100 км/ч. за 3.5 секунди и да скорост от 250 км/ч. Не се знае дали Polestar ще последва примера, но това е възможно, тъй като главният оперативен директор на компанията Джонатан Гудман каза пред медиите, че компанията иска да предложи автомобил за шофиране.

Гудман също потвърди, че предстоящият Polestar 3 ще бъде кросоувър купе, който ще бъде съсредоточен върху управлението, дизайна и „предлагането на нещо различно“. Моделът ще има електрическо задвижване и ще бъде пуснат в експлоатация към края на 2021 година.