Polestar 1 ще се появи в Европа на изложението в Женева

Polestar

Ако попаднете в Женева между 8 и 18 март, може би ще искате да посетите щанда на Polestar на автомобилното изложение, който сигнализира дебюта на европейската сцена на електрическата марка на Volvo.

Шоуто ще започне на 6 март с първи ден за пресата, като Polestar ще бъде домакин на медийно събитие от 16:30 ч., показвайки първия си самостоятелен продукт: Polestar 1.

„Очакваме с нетърпение да се представим на автомобилното изложение в Женева и сме развълнувани да чуем обратната връзка и да видим реакциите на публиката по отношение на първата ни кола и нашата нова марка“, каза Томас Ингенлат, изпълнителен директор на Polestar.

Представен в Шанхай миналата есен, GT 2 + 2 купето седи на SPA платформата на Volvo. Моделът е много повече от елегантен стил, тъй като използва хибридна задвижваща система, която комбинира 2.0-литров 4-цилиндров двигател с два електрически мотора. Комбинираната мощ се равнява на зашеметяващите 592к.с. и 1000 Nm въртящ момент.

Брандът на Volvo няма да разкрие колко бърз е новият Polestar 1, но те твърдят, че има „най-дългият електрически пробег от всяка хибридна кола в света“ –  150 км в най-екологичен режим.

Производството за хибридния GT модел ще започне в средата на 2019 г. и ще бъде ограничено до 500 бройки годишно за следващите три години. Въпреки това, производителят на автомобили може да разшири броя, тъй като те имат повече от 5000 потенциални клиенти за него въпреки обявената начална цена между 130 000 и 150 000 евро.

Около старта на производството на 1, марката Polestar ще бъде пусната и в САЩ, заедно с европейския пазар и Китай.