Новият Polestar 1 дебютира и е възхитителен

Volvo Polestar 1 най-накрая се появи пред широката публика в пълния си блясък. Премиерата се проведе на специално организирана пищна церемония в Шанхай.

Новият модел на шведите ще се превърне в икона, бъдете сигурни. Polestar 1 е двуврат GT автомобил с 4 места. Задвижването му е хибридно и той разполага със страховитите 600 к.с. и 1000 Nm.  Изграден е върху SPA (Scalable Platform Architecture) платформата на компанията, но приблизително половината автомобил е изграден наново. Това е така, защото моделът трябва да бъде едно истинско спортно купе. То е от карбон и има електронно контролирано (CESi) окачване.

Задната ос на Polestar 1 се задвижва от 2 електромотора, които позволяват трансфер на въртящия момент към колелата. Това води до максимално сцепление и скорост при завиване. Електромоторите генерират 218 к.с. и само на тях автомобилът може да измине 150 км. Това е най-дългото разстояние само на ток от всеки друг хибрид на пазара. 4-цилиндровият 2.0-литров мотор отговаря за предната ос. Разпределението на тежестта е 48:52 в полза на задницата. Автомобилът е оборудван със спирачки Akebono, с 6-бутални апарати и 400 мм. дискове. Колкото семейна пица са.

Що се отнася до стъпването му на пазара, Polestar 1 се очаква в средата на 2019 г. Той ще се произвежда в чисто нов производствен център в Ченду, Китай. Обектът все още не е изграден. Очаква се това да стане през 2018 г. Той ще се предлага чрез абониране за модела, а не по традиционния начин. То ще се осъществява изцяло online и ще предлага 2 или 3-годишен абонаментен план. Няма да се изисква депозит, като всичко ще бъде включено – доставка, поддръжка, застраховки и дори да се ползват други модели на Volvo срещу такса за 1 месец. Специално приложение ще бъде създадено за автомобила за лесно улеснение на клиентите.

Бе оповестено, че всички следващи модели Polestar ще са изцяло електрически, стартирайки с Polestar 2. Той ще влезе в производство през 2019 г. като първия изцяло електрически модел на Volvo Car Group. Шведите се целят дори по-високо, анонсирайки, че той ще бъде пряк конкурент на Tesla Model 3.

Веднага ще можете да си поръчате Polestar 1, тъй като компанията приема всякакъв интерес.