Volvo Polestar Coupe ще бъде брутално

Докато от Volvo пускат снимки на Polestar, ентусиасти по света успяха да ги сглобят в едно и да разкрият пълната визия на модела. Представянето на обещаващия модел на шведите ще бъде на 17 октомври.

Все още не е сигурно какъв точно тип автомобил ще бъде Polestar. Най-вероятно той ще бъде двуврато купе. Задницата му се доближава до тази на S90, включила в себе си фирмените стопове с форма на бумеранг, двоен ауспух и раздути калници. От предоставените фотоси и въображението на заелите се да сглобят модела, ясно се вижда, че почти не се откриват разлики с Volvo Concept Coupe от 2013 г. Автомобилът и тогажа изглеждаше брутален, така че силно се надяваме разликите да не са съществени.

Последни публикации сочат, че „сърцето“ в новия Polestar ще бъде с хибридно задвижване и ще разполага с 600 к.с. Двигателят ще е базиран на предстоящото S60, което се очаква следващата година. Хибридната задвижваща единица ще бъде 2.0-литров четирицилиндров двигател, разполагащ с турбо и компресор. Същият се намира и в Volvo XC90 T8. Мощността ще бъде предавана през автоматична скоростна кутия към четирите колела. Истинска лудост!

Остава по-малко от седмица до официалната премиера на Polestar и ние тръпнем в очакване.