Tesla Model 3 ще дебютира на фестивала в Goodwood

Model 3

Повече от две години, след като Tesla Model 3 беше показан като прототип в САЩ, електрическият седан ще направи своя европейски дебют на Goodwood Festival of Speed.

Въпреки че Goodwood често се използва, за да покажат производителите своите автомобили в движение, Model 3 ще бъде в статично състояние. Независимо от това, едва ли местните купувачи ще се разубедят да депозират модела.

Освен това Model 3 ще бъде с ляв волан, въпреки че в Обединеното кралство се седи отдясно. Производството на Model 3 с десен волан, за пазари като Великобритания и Австралия, няма да започне до следващата година.

Базовият модел първоначално се очаква в Европа тази година, но датата беше измествана поради различни проблеми, които спъват производството през последните месеци.

Електрическият производител се очаква да предлага пълната си гама в Европа. Вследствие на това клиентите ще могат да се възползват от дълго обещавания базов модел, както и от по-мощни версии.

Освен това Европа ще получи и Model 3 с два електромотора. Първият от тях ще се грижи за пробега и ще е на задната ос, осигурявайки 258 к.с. и въртящ момент от 430 Nm. Вторият електродвигател ще бъде на предния мост. Този модел ще достига 100 км/ч. за 4.5 секунди.

Топ моделът ще достига 100 км/ч. за впечатляващите 3,5 секунди и максимална скорост от 250 км/ч.