208

Peugeot ще представи на пазара новите 208 и 308, със спецификацията Tech Edition, налична и при двете коли.

По-малкият хечбек специално издание стартира от € 19,500 във Франция, или с € 5,450 повече от базовия модел, но е разположено в горната част на класа, заедно с Allure. За допълнителните пари, купувачите ще се насладят на отличителни елементи в дизайна, като например специални емблеми  на предните врати, 16-инчови джанти Titanium Diamantage и черни дръжки на вратите.

Вътре, колата получава изцяло кожен волан и тапицерия Techmat Mistral 3D mesh с Zephyr Grey шев. Тези новости се добавят заедно с редица системи за подпомагане на шофирането, включително задна камера, асистент при паркиране и аварийна спирачка.

Мощността на Peugeot 208 Tech Edition включва няколко бензинови двигателя като PureTech с мощност от 82 к.с. и 110 к.с., заедно с 5-степенна ръчна, 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична кутия в зависимост от избраната версия. Междувременно, BlueHDi дизелът е с мощност 100 к.с. и се предлага с 6-степенна ръчна трансмисия.

Като алтернатива на GT Line, Peugeot 308 Tech Edition има начална цена от € 26,550. Моделът се отличава със специални емблеми върху предните калници, 17-инчови лети джанти Ruby Diamond, педали от неръждаема стомана, кожен волан и тапицерия от алкантара със син и оранжев шев.

Клиентите трябва да избират между 5-врат хетчбек или комби и да решат кой двигател най-добре отговаря на техните нужди. Peugeot предлага 308 Tech Edition с бензинови двигатели със 110 к.с. и 130 к.с.  заедно с дизел със 130 к.с. Първата е налична само с 6-степенна ръчна скоростна кутия, вторият бензинов агрегат, както и дизела могат да се възползват и от 8-степенен автоматик.