Peugeot ще се откаже от 3-вратото 208 до седмици

208

Ако сте един от малкото, които са си харесали версията с три врати на Peugeot 208, трябва да побързате, защото автомобилната компания ще свали модела съвсем скоро.

Според доклад от AutoWeek, по-непрактичния модел ще бъде преустановен през следващите седмици. Решението е взето поради ниските продажби на автомобила на повечето пазари и това не е изненада, тъй като някои производители вече са приложили подобна стратегия.

Не е имало версия с три врати на Renault Clio от доста години. Volkswagen не предлага Polo в този стил и нито SEAT, нито Kia с Ibiza и Rio, съответно.

Въпреки това, тази ниша няма да умре скоро, тъй като все още има автомобили като Ford Fiesta, Opel Corsa и MINI, които могат да бъдат поръчани с три врати.

Решението на Peugeot да убие версията с три врати на модела 208 е окончателно и суперминито няма да се покаже с 3 врати на автомобилното изложение в Париж през 2018 г., когато се очаква следващото поколение да се появи под прожекторите.

Марката, собственост на PSA, няма да свие моделната си гама, тъй като тя ще продължи да инвестира в бъдещето. Така че, очаквайте да видите повече кросоувъри и SUV-ове с емблемата на лъва през следващите години, заедно с различни електрифицирани модели.