Отиват ли си тривратите хеч-ове на VAG?

Тривратите хечбек модели на Volkswagen Group изглежда са пред своя край.

Продажбите на Audi A3 са намалели драстично във Великобритания, а VW Scirocco вече бе спрян от производство. Поръчките и за двата модела не са били никога толкова ниски и сякаш индустрията вече се отдръпва от концепцията.

Това означава, че Audi A3 ще се предлага като Sportback, кабриолет и седан. Поръчките за тривратата A3 са официално приключили, но се очаква през ноември купето да слезе от производство.

Volkswagen Group, както и други големи производители се преориентират към по-бързо продаващи се варианти с 5 врати заради по-голямата им практичност и по-големи възможности за препродажба. Спортните модели остават на заден план и биват изтласквани от пазара. Scirocco-то вече бе свалено от продукция, същото се говореше и за Beetle с твърд таван, но той засега остава.

A3 бе един от стабилно продаващите се триврати хечбек модели, но след неговия край, концернът ще предлага Volkswagen Golf, Volkswagen Beetle и малките Volkswagen Up, Skoda Citigo и Seat Mii.

Очаква се по-екстравагантен лифтбек модел да замени напускащата ни A3. Това се очаква с появата на новото поколение през 2019 г. Все още няма бъдеще за заместник на Scirocco, но не е изключено да се появи електрически хот-хеч, който да се опита да запълни празнината.

Официално малкият SUV Volkswagen T-Roc ще се опита да поеме част от продажбите на Scirocco, а неофициално T-Roc R би заместил Scirocco R. За жалост от спортните купета на VW в кралството са останали по-малко от 1000 на склад.