peugeot 308

Ето че минаха две години откакто Peugeot за последно разгънаха чертежите на компактния си модел 308. Не знаем с какво са го ядосали, но предницата му е станала доста по-намръщена

Освежената визия се отличава с нова вертикална предна решетка в чийто център място е намерило емблематичното лъвче. Новото „лице“ на Peugeot 308 получава по-модерни фарове с вградени LED дневни светлини, описвайки актуалния дизайнерски почерк на марката. Долната предна решетка е разделена на три сектора, като крайните два влияят силно на агресивността на общата визия. В задните светлини също се наблюдават значителни промени.

peugeot 308
В кабината се появява нова 3D навигационна система (под 3D разбирайте триизмерен изглед на картите). Собствениците на Peugeot 308 ще могат да разчитат на обновен набор от помощни системи за управление като автоматично аварийно спиране, предупредителна система за напускане на лентата и адаптивен круиз контрол.

Познатият 3-цилиндров двигател е ревизиран с цел да се намалят вредните емисии от отработените газове, като същевременно новият мъник обещава да бъде и по-икономичен. Поради този факт 1.2 литровият агрегат ще бъде комбиниран с 6-степенна скоростна кутия.

Отдавна не е тайна, че фейслифтът на новото Peugeot 308 ще се предлага и с нов мотор. Вече е сигурно, че той ще е дизелов 4-цилиндров BlueHDi 130 подпомаган от турбокомпресор, разбира се. 308 GT пък ще приюти под капака си по-мощната версия със 180 к.с. – BlueHDi 180.

Обновеното семейство на Peugeot: 308, 308 SW и 308GT ще бъдат налично за доставка след септември месец.

Вижте и статията за новото Peugeot 3008GT, което е станало по-голямо и луксозно!