peugeot 3008 цена

За старото Peugeot 3008 може да се каже, че беше успешен модел за марката. Колата се продаваше добре на френския пазар, а пък и беше с доста просторен интериор. Но… естетически погледнато 3008 беше катастрофа. Явно инженерите са чифтосали комби, хечбек, ван и офроудър, а резултатът е сплескан мини SUV

Сега от френската компания ни показват напълно променен нов вид на Peugeot 3008GT, който очевидно е прерастнал от малко компактно MPV в едър луксозен SUV. Само по снимките можете да си направите извода, че французите навиват ръкави за влизане в клуба на луксозните SUV производители, където господстват Mercedes, Audi и BMW. Не подценяваме качествата на 3008GT, но той дори не се предлага с 4х4 задвижване, макар от Peugeot да твърдят, че системата им Grip Control в комбинация с добри гуми, може да пребори и най-трудния терен.
peugeot 3008
Относно външния вид. Не може да се оспори факта, че новият 3008GT изглежда наистина красиво. На покрива има умни греди, вратата на багажника се отваря само като поклатите крака си под нея, а прозорците са оградени с хромирани лайсни. Също така опционално ще можете да си поръчате и двуцветен вариант на всъдехода, който хората от Peugeot наричат „Coupe Franche“.

Интериорът същo е прескочил няколко нива, за да може да се конкурира в по-елитния клас. Средната конзола заобикаля водача в красиви криви, а класическото арматурното табло със стрелки отстъпва място на модерен LCD дисплей.
Салонът е доста практичен, като на задните седалки има достатъчно място, че да бъде удобно на двама възрастни, а багажникът е един от най-големите в класа си.
пежо 3008
Колко струва новото Peugeot 3008?

Тук има малка уловка – докато базовият вариант е на цена малко по-ниска от 17 000 лири, то за версията GT ще трябва да броите 32 950 лири. Но няма значение, SUV секторът се развива главоломно, а новият 3008GT е прекрасен кандидат за неговото завладяване.