Японският автомобилен гигант Nissan си поставя за цел да увеличи продажбите на моделите доработени от спортното подразделение NISMO. Стратегията включва брандирането на нови модели от различни сегменти, които да таргетират повече нови клиенти.

Компанията разкри плановете, според които се очаква разширение на моделната гама от спортната дивизия през следващите две години. Това ще се случи чрез новосъздадения отдел NISMO Cars Business Department. Освен увеличение на продажбите, от Nissan се надяват техния бранд да добие и по-широка популярност – нещо което през годините от 1984 до сега така и не успя да се случи. Или поне не в такава степен, както при M-Power и AMG.
Пазарите, на които се продават NISMO версиите в момента са Япония, Северна Америка, повечето страни от Близкия изток и Европа. Тяхното разширение също влиза в стратегията за увеличение на продажбите.

nissan nismo
Освен пазарните промени казахме, че такива се очакват и в моделната гама. За момента носители на табелата NISMO са гордостта на марката GT-R, както и 370Z, Note, Sentra плюс джиповете Juke и Patrol. До момента японците не са разкрили кои модели още ще вербуват, но ако обърнем внимание на каталога им със заглавия, смеем да твърдим, че има вероятност това да бъдат компактните Micra и Pulsar. Относно втория модел припомняме, че Nissan дори намекна за спортна версия на изложението в Париж през 2014 г., а малката Micra би могла да се превърне в сриозен конкурент на ринга при хотхечовете. Всъщност тя дори се е предлагала в „гореща“ модификация на „домашния“ пазар преди време.