Mercedes CLA 45 2020 ще предлага повече от необходимото

CLA 45

Mercedes-AMG приготвя новия CLA 45 и последните шпионски снимки идват с още информация за модела.

Подобно на предишното поколение, новият CLA 45 ще разполага с мощен 2.0-литров 4-цилиндров двигател. Инженерите на Mercedes-AMG обаче успяха да изстискат още от него за подобрено представяне.

Новият модел ще се продава в „базова“ версия CLA 45 с 383 к.с., а CLA 45 S ще пристигне с 416 к.с. Вариантите на задвижването са идентични със следващия A45, който също скоро ще се появи.

Мощността от 2.0-литровия турбо агрегат на модела ще продължи да се изпраща към всичките четири колела благодарение на системата 4MATIC, която се очаква да има специален „Drift“ режим, също като A 45 и неговия по-голям E63 S. В резултат на това, новият Mercedes-AMG CLA 45 ще бъде изключително бърз и ще може да си пали гумите по завоите.

CLA 45

По отношение на външния вид, шпионските снимки разкриват, че новият модел ще получи същата предна решетка Panamericana, както и другите модели на AMG. Ще видим и по-големи предни въздушни отвори, както и разчупени странични прагове и по-големи джанти и гуми. Задната част ще включва всичко, което очаквате от AMG, включително нова броня, дифузьор и четири накрайника. На снимките ауспусите са кръгли, но се очаква производственият модел да дойде с квадратни.

Онези, които искат бързо CLA, но не могат да си позволят CLA 45 или S-версията, ще имат възможността да си купят CLA 35. Задвижването на този модел ще бъде от същия 2.0-литров турбо двигател с мощност 302 к.с., като при A35.

И двата модела на Mercedes-AMG CLA 45 и CLA 35 се очаква да бъдат представени по-късно тази година. Вероятно ще ги видим на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.