Mercedes-AMG A35 2019 дебне за Audi S3 и Golf R

A35

Хот хечът A35 е базовият модел на Mercedes-AMG семейството.

Това е и най-мощната A-Class, поне докато не пристигне A45 с още 100 к.с. повече, допълнително подобрено шаси и по-агресивен бодикит.

Разкрит за първи път в Париж, A35 на Mercedes-AMG е подходящ съперник на Audi S3 Sportback и Volkswagen Golf R. Мощността се предоставя от турбо 2.0-литров 4-цилиндров двигател с 306 к.с. и въртящ момент от 400 Nm.

7-степенната скоростна кутия с двоен съединител и системата за задвижване на четирите колела са стандартни, а новият модел достига от 0 до 100 км/ч. за 4.7 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.

Шасито е подобрено с допълнителни щанги и алуминиева плоча, за да се увеличи здравината при усукване, а AMG са монтирали подсилени главини, наред с други екстри. Окачването AMG Ride Control е стандартно, с възможност за избор на адаптивни амортисьори.

Решетката Panamericana отсъства от новия Mercedes AMG A35, като на нейно място виждаме обикновена решетка, с две хоризонтални линии. Очакваме да видим споменатата решетка в по-агресивния A45.

Mercedes-AMG ще започне да приема поръчки за A35 по-късно този месец след края на автомобилното изложение в столицата на Франция.