Mercedes B-Class 2019 сваля маскировката

B-Class

Последният път, когато видяхме прототип от следващото поколение Mercedes-Benz B-Class, той беше тежко маскиран, за да прикрие изцяло новия дизайнерски език, вдъхновен от А-CLass.

Сега сме свидетели на голямо разсъбличане, което води до ясна представа за външния дизайн на новия модел, който се гордее с красива естетика, подобно на новите A-Class и CLS.

Въпреки стройния външен дизайн, изцяло новият Mercedes B-Class е все още лесно разпознаваем като компактен MPV, подобно на предшественика си. Новите изображения обръщат внимание на подробности като масивната решетка, по-острите фарове и изпъкнали задни светлини, които наподобяват тези в най-новия A-Class.

Прототипът също така има малък спойлер в предната част, въпреки че това може да е за заблуда, тъй като не очакваме AMG версия на тази кола, когато е готова.

Сегашната B-Class не разполага с ултрамодерна кабина. За щастие, предишна шпионска снимка разкрива по-технологично напреднал интериорен дизайн за новия автомобил, който ще се гордее с висококачествени материали и популярното оформление с два екрана на Mercedes- което ще се предлага в три различни размера.

Като цяло, таблото изглежда почти идентично с това в най-новия A-Class. Дисплеите, вентилационните отвори, бутоните за управление на климатика и touch pad на MBUX системата са взаимствани.

Що се отнася до задвижванията, очакваме те да бъдат споделени 2019 A-Class, което означава широка гама от бензинови и дизелови опции, а по-късно и електрически вариант.

Mercedes ще покаже изцяло новата B-Class до края на тази година или в началото на 2019 г. Най-добрият сценарий ще бъде да се появи на автомобилното изложение в Париж тази есен.