Mercedes продължава със снимките на красавеца A-Class

A-Class

Новият Mercedes A-Class 2018 започва да се предлага в Европа и е оборудван с впечатляващи технологии и елегантен стил.

За първи път в историята на модела, новият Mercedes A-Class вече може да се движи полуавтономно благодарение на внедряването на технологии, които са показани в S-Class първоначално. Mercedes също твърди, че новият им модел предлага най-високия стандарт за безопасност в сегмента.

Новият Mercedes A-Class също така ползва редица нови ефективни двигатели, включително 4-цилиндров бензинов 1.3-литров агрегат, който предлага 160 к.с.  и 250 250 Nm и разполага със система за деактивиране на цилиндрите за по-добра икономия на гориво.

Другите варианти за двигателя включват 2.0-литров 4-цилиндров бензинов агрегат с мощност до 221 к.с. и 350 Nm и нов 1.5-литров 4-цилиндров дизелов двигател с мощност от 115 к.с. и 260 Nm. Задвижването на четирите колела ще се предлага като опция с определени двигатели, както и със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Mercedes се отказа от MPV дизайна от първите две поколения и това беше успешен ход. Най-новият модел се надява, че ще събере повече фенове в престижния компактен сегмент срещу Audi A3 и BMW 1-Series.

Най-големият връх на новата A-Class се намира вътре, като новият компактен Mercedes получава изключително впечатляващ дизайн на таблото и дебютира с най-новата система за инфоразвлечение на компанията, наречена MBUX.

Двойният дисплей, който използва чифт 10.25-инчови HD екрани в по-скъпите модели е първият, който използва нов потребителски интерфейс и разполага с интелигентна система за гласово управление и нов тъчпад.

Новият Mercedes A-Class вече е в серийно производство в завода на компанията в Ращат близо до Щутгарт, като Mercedes си е поставил за цел да изгради новия компактен модел в общо пет завода по целия свят.