Mercedes-AMG EQ GT няма да е типичната електричка

EQ GT

Със своята EQ гама от електрически автомобили, Mercedes-Benz се осмелява да навлезе във все по-конкурентния свят на премиум електромобилите. Какъв по-добър начин от това, от пускането на електрическа спортна кола, базирана на един от най-красивите и най-популярни модели на марката?

Точно това изобразява и въпросния рендер от Autofans: Mercedes-AMG EQ GT, базиран на AMG GT.

Mercedes има опит с електрически спортни автомобили, главно заради SLS Electric Drive преди няколко години.Този автомобил не се оказа много популярен, но изпълнителният директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс наскоро разкри, че е отворен за подобен тип идея.

Рендерът на AMG EQ GT изобразява превозно средство, което до голяма степен е идентично с AMG GT, задвижвано от конвенционален двигател, но с няколко стилистични и аеродинамични промени, които разкриват истинската му идентичност. Сред направените промени е монтирането на изкуствена пластмасова решетка и отстраняването на предните въздушни отвори. Освен това виждаме и колела, много подобни на новото EQC 400.

Ако Mercedes-AMG всъщност произведе наследник на SLS Electric Drive, вероятно ще е значително по-евтин благодарение на напредъка на технологиите относно електромотора и батериите. Автомобилът също така неизбежно ще предлага по-добър пробег, както и подобрена производителност.