Mercedes-AMG подготвят наследник на SLS Electric Drive

SLS Electric Drive

Миналата есен мистериозен Mercedes SLS AMG Electric Drive бе тестван на Nürburgring и сега изглежда, че компанията може да подготвя наследник.

Говорейки пред Autoblog на автомобилното изложение в Лос Анджелис, главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG, Тобиас Мьорс, каза, че е възможно създаването на друг мощен електромобил. Той сподели, че SLS Electric Drive е „много специфична кола“ и отбеляза, че все още се гордее с модела и с факта, че постави рекорд за електрически автомобили на Nürburgring, когато завърши обиколката за 7 минути и 56,234 секунди.

SLS Electric Drive не беше много популярен, но Мьорс заяви, че компанията не може да пренебрегне нарастващото значение на електрическите автомобили. Той има право, тъй като пазарът се е променил значително, от дебюта на модела на автомобилното изложение в Париж през 2012 година.

SLS Electric Drive беше показан няколко месеца след Tesla Model S и продажбите на електрически автомобили оттогава запълзяха нагоре. Данните от Международната агенция по енергетика показват тенденцията доста ясно, тъй като през 2013 г. имаше приблизително 300 000 електрически превозни средства. Четири години по-късно този брой е скочил над три милиона.

Макар че е вероятно новият електрически спортен автомобил на Mercedes-AMG да отчете по-голямо търсене благодарение на нарастващото приемане на електрически автомобили, това няма да е единственото нещо, което ще се случи. SLS Electric Drive имаше базова цена от 416 500 евро и вероятно наследникът ще бъде доста по-достъпен.

Освен че говори за възможността за наследник на електрическия спортист, Мьорс потвърди, че следващото поколение C63 ще има хибриден задвижващ механизъм. Той отказа да даде спецификации, но заяви, че хибридният V8 двигател определено се разглежда като опция.