Mercedes показаха снимки без камуфлаж на новия флагман в SUV гамата им – GLS.

Mercedes GLS е най-новият конкурент на BMW X7. Последната генерация на Benz-а разполага със 7 места, най-модерните технологии и повече пространство от всякога.

Както и очаквахме GLS се явява по-голяма версия на Mercedes GLE, следвайки стриктно актуалната дизайнерска линия на марката. Подбно на по-малкия си побратим огромният SUV показва подбна задница, малко повече хром елементи и подобни LED стопове.

Освен типичната външна линия, GLS споделя и множество интериорни решения с други модели на марката, включително и с мъникът – A-Class. Откриваме добре познатия двоен инфо-развлекателен дисплей, дигитален километраж и елеметни от естествено дърво.

Кабината ще разполага с повече пространство от всякога. SUV-ът е с 60 милиметра по-дълъг от предшественика си, което го превръща и в най-големия в сегмента си изпреварвайки с 3.1мм. BMW X7.

Бъдещите купвачи ще имат голям избор относно агрегата, с който ще се задвижва техния GLS. Това включва хибридния шест цилиндров агрегат с 48 волтова батерия и добре познатият 4-литров V8-ак от AMG моделите. Всички вариации на Mercedes GLS ще се задвижват от 9-степнна автоматична трансмисия (9G Tronic).

Mercedes работят и върху свръхлуксозен Maybach GLS.