Lexus пуснаха слухове за наследник на LFA

LFA

Откакто Lexus извади от производство LFA през 2012 г., се появиха няколко доклада относно възможния наследник.

Последният LFA бе предоставен от CarBuzz, който цитира вицепрезидента на марката и генерален мениджър Джеф Бракън, който говори за това по време на автомобилното изложение в Детройт през 2018 г., и намекна, че японският производител може да направи нов суперавтомобил.

„Ние се нуждаем от повече топ автомобили. Ние често чуваме от нашите дилъри запитвания за наследник на LFA, така че никога не се знае“, каза Бракън. „Мисля, че когато чуем толкова много емоционални и многобройни искания за последващи действия в полза на LFA, със сигурност няма да пренебрегнем това. Това не е затворена врата“.

Главният президент на Lexus Йошихиро Сава споделя тази идея, но това е всичко за сега, тъй като нямаме никаква информация за подобен модел.

В същото време Lexus продължава своята SUV експанзия с изцяло нова концепция, която дебютира в Детройт по-рано тази седмица, наречена LF-1 Limitless, с футуристичен дизайн и неразкрита задвижваща система.

Компанията-майка на Lexus, Toyota, от друга страна, тества реакциите с хибридната Gazoo Racing GR Super Sport. Моделът бе показан по време на Tokyo Auto Salon и комбинира Toyota Hybrid System с 2.4-литров Twin Turbo V6 за обща мощност от 986 к.с.