LF-1 Limitless

Lexus показа LF-1 Limitless concept на автомобилното изложение в Детройт, демонстрирайки визията си за водещ луксозен SUV.

Според студиото CALTY Design Research в Калифорния, новият Lexus LF-1 Limitless е проектиран така, че да изглежда „като стопен метал, от който е изкован японски меч“, като едновременно с това ще визуализира следващата стъпка на дизайнерския език на компанията.

„Това е нашата визия за нов вид флагман, който обхваща кросоувър възможностите, без да се откаже от производителността и лукса, доставени от днешните топ седани“, каза Кевин Хънтър, президент на CALTY Design Research. „Концептът LF-1 Limitless включва технология, която създава силна емоционална връзка чрез подобряване на преживяването на водача и пътниците“.

Lexus избягва да определи какъв тип двигател използва LF-1, като просто каза, че „като името на концепта, възможностите за задвижване са неограничени“. Изборът включва всичко, от горивна клетка до хибридна система и от бензин до чисто електричество.

Дизайнерите на компанията се гордеят с атлетичните пропорции на LF-1, като кабината седи дълбоко в шасито и в комбинация с 22-инчовите джанти ѝ дава агресивна и мощна визия.

Друг интересен факт е, че Lexus не използва никакъв хром върху каросерията, като решетката има LED осветление, което посреща водача при пристигането му. „Тази концепция за LF-1 Limitless илюстрира какво би могло да се случи, ако Lexus добави кросоувъра към линията си. Това е великолепно изпълнение и ние сме нетърпеливи да видим отговора на нашите клиенти и дилъри „, каза генералният мениджър на Lexus Джеф Бракън.

Кабината е проектирана за максимален комфорт на всеки пътник, придържайки се към японската традиция на omotenashi или гостоприемство. Таблото за управление премахва аналоговите бутони, като ги заменя с управлявани от движение контроли и минималистичен дисплей. Както бихте очаквали от концепцията за 2018 година, Lexus LF-1 Limitless също предлага напълно автономен шофьорски режим.