Lexus ни подготвя за бруталния LC F

LC

Lexus LC е най-мощният автомобил на марката след емблематичния LFA, но хората искат още. Клиентите призовават за още по-бърза версия и компанията изглежда работи по такъв модел, който би могъл да се появи тази година.

Сегашната гама на LC се състои от LC 500 и LC 500h. Първият разполага с 5.0-литров V8 с 471 к.с. при 7100 оборота в минута и 539 Nm въртящ момент при 4800 оборота в минута. 5.0-литровият атмосферен V8 е може би един от най-добрите двигатели на пазара, но Lexus работи върху нещо още по-специално.

CarBuzz получиха информация от старши мениджъра за стратегическите комуникации на Lexus, Мо Дюранд, че „тази година ще дойде нещо голямо за LC.“ Той не даде допълнителни подробности за какво точно говори.

Все пак има още информация за предстоящите събития от Lexus. Първата е, че Lexus ще пусне кабрио версия на елегантния спортен автомобил.

Другата е, че жестокия LC F идва съвсем скоро. CarBuzz съобщава, че Lexus бързо показа снимка на тестово муле на LC, по време на презентация за RC F Track Edition. Очевидно това муле прилича на прототипите на LC F, които видяхме преди време.

Все още е загадка колко мощен ще е LC F, но Lexus може да избере няколко варианта. Като начало, 5.0-литровият V8 може да получи компресор и да достигне 600 к.с. Други съобщения сочат, че се разработва 4.0-литров V8 с две турбини, а дори има слухове за мощен хибриден V8. Какъвто и да е случаят, ние го очакваме с нетърпение.