Най-сетне Lexus ще изкара LC F

LC F

Слуховете за Lexus LC F витаят от много време, а шпионски фотографи най-накрая успяха да уловят модела.

Заснето в Германия, мощното купе се отличава с модифицирана предна броня с огромни вентилационни отвори. Тя не изглежда напълно готова, но автомобилът има и по-широки калници на предните колела, които предполагат по-широка следа.

Останалата част от дизайна изглежда непроменена, но LC F все пак е снабден с леки джанти и подобрена спирачна система. Можем да видим и изпускателна система с четири накрайника, подобно на RC F и GS F.

Lexus не споделяше нищо за модела, но изглежда, че компанията вече се е подготвила за маркетинговата кампания на автомобила. Както можете да видите на няколко снимки, LC F бе заснет от екипаж в Mercedes C-Class Cabrio и вероятно ще видим кадрите във видеоклип, който документира развитието на автомобила.

Разбира се, най-големият въпрос е какво ще има под капака. Имаше безброй слухове, включващи 5.0-литров атмосферен V8, както и компресорна версия на същия двигател. Други слухове водеха до 4.0 литров twin-turbo V8 с мощност от 600 к.с. и въртящ момент от 636 Nm. Прокрадна се и идея за хибриден задвижващ механизъм.

Въпреки че е твърде рано да говорим за двигателя в LC F, LC 500 има 5.0-литров V8 с 471 к.с. и въртящ момент от 540 Nm. Това позволява на автомобила да стигне 100 км/ч. за 4.4 секунди и електронно ограничена максимална скорост от 270 км/ч.

За да зарадва хибридните фенове, Lexus предлага и LC 500h с 3.5-литров V6 и два електрически мотора. Моделът има комбинирана максимална мощност от 354 к.с., което дава възможност за време от 4,7 секунди до 100 км/ч. Хибридът все пак е ограничен до 250 км/ч.