Lexus RC F и GS F отбелязват 10-годишен юбилей с премиум изпълнения

RC F

Десет години изминаха откакто Lexus започна да предлага своите F-модели.Сега компанията празнува с две специални издания, и всяка от тях носи доста стил.

Моделите за 10-годишнината са на купето RC F, и на седана GS F и се предлагат в САЩ. Те се отличават с матова сива боя, 19-инчови черни полирани джанти, спирачни апарати Brembo и гуми Michelin Pilot Super Sport.

Вътре и двете приемат сини кожени тапицерии с бели акценти. Кабината на RC F допълнително изпъква с релефно покритие на облегалките на седалките и още сини елементи. Интериорът на GS F се отличава карбон, кожа и велур, които също са в характерно синьо.

Базирани на мощните си версии, и двата автомобила разполагат с 5.0-литрови V8 атмосферни двигатели с мощност от 467 конски сили и въртящ момент от 527 Nm, комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Те също така разполагат с разпределящ въртящия момент заден диференциал, система за интегрирано динамично управление и още много други, за да помогнат на всичката тази мощност да стигне до асфалта само чрез задните колела.

Lexus ще предложи само 250 броя от RC F и 100 от GS F на американския пазар. Купето е с цена от 80 810 долара (което е със 16 160 долара повече спрямо стандартния модел), докато седанът се продава за 89 350 долара (или увеличение от 5 000 долара). Пакетът по случай 10 годишнината сам по себе си струва 9 000 долара. Двата модела разполагат и с Performance пакет, обновени фарове и интуитивна паркинг система.