Lexus RC F Track Edition е само за пистата

RC F

Lexus показа на автомобилното изложение в Детройт ограничения модел RC F Track Edition – олекотена пистова версия на RC F, разработена с помощта на състезателните екипи на автомобилния производител в IMSA и Super GT.

Задвижването идва от 5-литров атмосферен V8, което изпомпва 479 к.с. и 536 Nm въртящ момент с помощта на 8-степенна автоматична трансмисия. В днешно време суперкolite често не използват атмосферни двигатели.

RC F Track Edition се отличава с въглерод-керамични спирачки Brembo, преден сплитер, покрив, капак, части по бронята и преграда за задните седалки от карбон, както и фиксирано задно крило (вместо активен спойлер), което добавя 26,3 кг притискателна сила. Като цяло, колата тежи 80 кг по-малко благодарение на карбона.

По права линия моделът може да ускори до 100 км/ч. за 3.96 секунди с включен Launch Control, въпреки че увеличената способност в завой е по-вълнуваща.

Що се отнася до външния вид, клиентите могат да поръчат автомобила в един от двата ексклузивни цвята – Ultra White и Nebula Grey, с червен кожен интериор и алкантара по седалките и карбонови елементи по таблото и вратите.

2020 Lexus RC F Track Edition ще влезе в производство през второто тримесечие на тази година, като цената ще бъде обявена по-късно.