Kosmiq може да е следващия SUV на Skoda

Kosmiq

След смъртта на Yeti, усилията на Skoda в SUV сегмента са представени от Kodiaq. Еквивалентът на чешката марка на Volkswagen Tiguan беше последван от по-малкия Karoq.

Междувременно фирмата разшири гамата си в Китай с въвеждането на Kodiaq GT, кросоувър купе и Kamiq, който стои под Karoq.

Skoda очевидно се интересува от пускането на още един кросоувър, този път в Европа – и според AutoCZ, които цитират дилърски документ, той ще се казва Kosmiq.

Ако информацията е вярна, Kosmiq ще се превърне в най-достъпния SUV на марката. Той ще сподели платформата си с Volkswagen T-Cross и Seat Arona и ще се конкурира с Hyundai Kona, Peugeot 2008, Renault Captur и др.

Чешката публикация спекулира, че Skoda ще предлага Kosmiq с предно предаване, точно както Volkswagen T-Cross и Seat Arona, с които ще споделя повечето, ако не и всички двигатели.

Субкомпактният SUV се очаква да дебютира през 2019 г. Междувременно Skoda се готви за представянето на Scala на 6 декември в Тел Авив, Израел.

Наследникът на Rapid беше представен от Vision RS Concept и се основава на архитектурата A0 MQB на VW Group. Той ще се предлага с пет двигателя, динамично окачване, система за инфоразвлечение с два различни размера дисплеи и пакет от системи за активна и пасивна безопасност.

Kosmiq