Kia K900 се разкри преди дебюта си

K900

Дали луксозен автомобил се нуждае от собствена престижна марка за продажба? Групата на Hyundai изглежда се застрахова. Genesis се превърна в собствена марка, но току що показаната K900 все още се продава като Kia.

След многобройни изтичания и тийзъри, тези изображения представляват първия правилен поглед към новата Kia K900 преди дебюта си на предстоящото изложение в Ню Йорк.

Новият флагман на Kia е по-дълъг и по-широк от модела, който заменя. Той е с 60-милиметра  по-дълга база, която сега се простира на 3,105 мм. Тя е по-дълга от късата версия на Mercedes S-Class, продавана в Европа, и почти толкова дълга, колкото дългата база в Америка.

K900

На тази по-голяма база, Kia създава изцяло нова каросерия, оформена в Калифорния и Корея. Предната броня е доминирана от нов дизайн на решетката, със 176 клетки, а отстрани имаме набор от LED фарове. Изобилието от хром прави моделът да изглежда по-луксозен, отколкото емблемата предполага.

Още не можем да надникнем вътре. Но корейският производител на автомобили обещава „висококачествена, минималистична“ среда в кабината, която „осигурява на водача и пътниците спокойно уединение, в която да прекарват времето си“. Допълнителното пространство, осигурено от по-дългата база, е завършено с материали от високо качество като дърво, кожа и метал. Има 12,3-инчов сензорен дисплей в таблото, 64-цветово осветление, разработено от Pantone Color Institute и дори аналогов часовник от швейцарския производител на часовници Maurice Lacroix.

Ще трябва да почакаме, за да научим повече. Новата Kia K900 ще пристигне в Корея скоро и ще започне да навлиза „на определени глобални пазари“ през следващите седмици и месеци.