kia k900

Няма съмнение, че двете водещи Южно корейски марки KIA и Hyundai в последните години убиват с добри и успешни модели. Спортно насоченият седан от миналата година Stinger GT привлече всички прожектори върху себе си, а сега компанията смята да влезе и с двата крака в луксозния сегмент с новия К900.

Във вторник производителят погъделичка интереса ни със скици на самия модел преди да дойде дебютът му през следващия месец.

Подобни тийзъри далеч не са най-добрият начин да добием представа за колата, но все пак получаваме обща идея за това как ще изглежда луксозният K900 на KIA. Дизайнът е дело на екипа в щаба на компанията в Namyang, Корея и американското дизайнерскo студио в Ървайн, Калифорния.

 

От това, което забелязваме на пръв поглед е като цяло красивият външен вид с актуaлните в последните години внушително големи форми, извивки и въздухозаборници.

Няма как да пропуснем, обаче, доооста голямата прилика в предните отвори с тези на BMW 7-серия. Челните светлини пък малко ни напомнят на тези от Mercedes-AMG GT.
Двойните LED линии от фаровете са пренесени и в задните светлини, които от своя страна приличат значително на тези от друг тежък флагман в лускозната ниша – S-класа.

Абстрахирайки се от тези (предполагаме случайни) прилики, седанът очевидно разполага с потенциал да си намери място сред голямата компания на А8, 7-серия, S-класа и останалите голиати от високите нива.

За дизайна на колата от KIA казват, че е „сложен и величествен“. Те няколко пъти наблегнаха на квадратичната радиаторна решетка със 176 отделни дупчици. Очевидно е фокусен детайл в дизайна на колата и ще се радваме да преживее концептуалната версия, стигайки до серийния вариант, защото наистина изглежда страхотно.

Друго, върху което KIA акцентираха е използването на хром в новия K900. От тийзърите можем да видим, че лъскавите елементи в екстериора обхващат предната решетка и броня, джантите, зоните покрай страничните стъкла, огледалата, прагове, както и задницата на седана. Това е доста повече от предходната генерация на модела, но ако флагмана иска да се сблъска с истинските конкуренти в класа, това е начинът.

Това което знаем вече е, че KIA K900 ще бъде официално преставен през април, което автоматично ни навежда на мисълта, че най-вероятно това ще се случи на автосалона в Ню Йорк. През второто тримесечие на 2018-та ще се намира и във шоурумовете.