Kia K900 2019 забелязана без камуфлаж върху ремарке

K900

Kia все още ни дразни с K900 2019 чрез поредица от скици, но снимки на напълно „съблечен“ модел изтекоха в мрежата.

Новият модел K900 на корейския луксозен флагман бе забелязан върху товарен камион някъде в Южна Корея.

За разлика от по-стилния Stinger, новият Kia K900 използва по-зрял и елегантен дизайн за екстериора, което се очакваше, тъй като компанията вече ни показа външния вид от гореспоменатите скици.

Интериорът от друга страна ще бъде по-модерен, тъй като ще включва широкоекранен 12-инчов дисплей за инфоразвлекателната система, дигитален кокпит и кожено табло, допълнено от висококачествени дървени и алуминиеви детайли. Той дори ще използва сензори за близост, за да освети контролите, след като установи, че ръката на водача се приближава.

Новият луксозен флагман на Kia ще се появи на същата платформа със задно предаване като Genesis. Също така моделът ще включи повечето двигатели включително 3.3-литровия V6 и 5.0-литровия V8, съответно с 365 к.с. и 420 к.с. И двата двигателя ще бъдат свързани с 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Очаква се Kia да предлага стандартни конфигурации за K900, а системата за задвижване на четирите колела да е по избор. Дълъг списък на системите за подпомагане на водачите ще бъде включен, както и наличието на полуавтономни технологии.

Новият Kia K900 2019 ще се появи на автомобилното изложение в Ню Йорк в края на този месец.