Hyundai отписаха Genesis G70 N

Hyundai

Hyundai N се разраства с впечатляваща скорост, тъй като компанията вече представи i30 N и Veloster N. Третият модел на марката, i30 N Fastback, ще дебютира през октомври и нов доклад подсказва, че нови два модела може да го последват.

Говорейки пред Automotive News, ръководителят на N подразделението каза, че четвърти N модел вече е в дългосрочните планове на компанията. Той добави, че пети модел също ще получи зелена светлина.

Алберт Бирман не сподели специфики, но каза, че N екипът може да представи нова кола на ръководството в рамките на следващите два или три месеца. Той продължи: „В зависимост от това какво е настроението и ситуацията, можем да получим спонтанно: Добре, направете го“.

Hyundai

Макар че повечето модели стартират след внимателно проучване и планиране, вече има спонтанен модел в N дивизията на Hyundai. Както съобщава Automotive News, i30 N Fastback не беше планиран, но Бирман продължи с колата, след като видя макет на стандартния модел.

Няма нищо по въпроса за мистериозната кола, но Бирман каза, че рано или късно ще се появи превозно средство с електрическа мощност „. По-конкретно тй спомена вероятен Ioniq N с електрическо задвижване, което има „по-голям двигател „ за повече мощност. С малко подобрения по шасито и Бирман твърди, че идеята не е „напълно луда“.

Въпреки, че се предполага, че електрифицираните N модели ще са възможни след 2021 г., той сякаш изключва възможността за автомобил с горивна клетка.

Това не беше единствената идея, която той отхвърли. Genesis G70 N, изглежда, че няма да види бял свят. Компанията проучваше възможността за разработване на модела, преди Genesis да стане самостоятелна марка, но изглежда, че сега това не стои на дневен ред. Жалко, тъй като би било интересно да видим, битка между Genesis и BMW M3.