Lamborghini Huracan Performante и Porsche 911 GT2 RS са два от най-бързите автомобила, които са стъпвали на Nurburgring. Още по-вълнуващо е да гледаме двете машини в страстна надпревара около „Зеления ад“.

Тъй като Nordschleife (повечето от дните) е отворена за всеки, често се виждат забележителни автомобили около пистата. Това води до себе си поредица от вълнуващи изпреварвания, тъй като 911 GT2 RS и Huracan Performante трябва да си пробият път през трафика.

Водачът на Lamborghini-то се е залепил за опашката на Porsche-то в голяма част от обиколката. Това е много вълнуваща гледа, но доста опасна особено със стоманени огради само на няколко крачки и тясното трасе, каквото е Nurburgring.

Още в началото на 2017 г. Lamborghini изуми света, когато неговият Huracan Performante е завъртя „Ринга“ за 6 минути и 52 секунди. Тази обиколка беше толкова бърза, че предизвика теории за конспирация, свързани с манипулация на записа.

Porsche 911 GT2 RS взе пак отне короната на Huracan с най-добра обиколка от 6 минути и 47,3 секунди. Следователно двете машини са доста равнопоставени, като единствено на правите Porsche-то успява да натрупа лек аванс.