Porsche 911 GT2 RS идва, за да разбие съперниците си

911 GT2 RS

Porsche не е от типа компания, която стои на лаврите си. Вместо това тя винаги прекрачва границите и търси нови и иновативни начини за подобряване на ефективността на своите модели. Следващият прототип на 911, който наскоро беше забелязал на Монца, доказва точно това.

Макар че не е ясно какво точно изпитва Porsche тук, изглежда изключително бързо и може да се окаже най-бързият модел, проектиран някога. Ще бъде ли уличен автомобил? Вероятно не.

911 GT2 RS все още е съвсем нов. 992 поколението на 911 ще пристигне всеки момент и изглежда малко вероятно Porsche да изгражда още по-бърз модел. Всъщност GT3-базираният Speedster се смята за последната версия на 911.

По всяка вероятност превозното средство, подложено на тестове, се основава GT2 RS. Можем обаче да видим, че интериорът му е съблечен, има нови аеродинамични елементи на предната броня и, разбира се, огромно задно крило. Прототипът има и централни изпускателни тръби като GT3, но очевидно се задвижва от двигател с два турбокомпресора. Подобен прототип беше забелязан през ноември миналата година на същата писта.

Възможно и правдоподобно обяснение е, че въпросният автомобил е прототип от новия GT2 състезателен клас, обявен от SRO Motorsports Group по-рано тази година. Класът ще бъде основан от суперавтомобили, предлагащи между 640 и 700 к.с. и ще бъде представен в Blancpain GT Sports Club и British GT Championship. Ако това не е така, вероятно прототипът се използва като изпитвателно средство за друга състезателна машина.