Honda Civic Type R… един от най-обсъжданите хот хечове! Дали защото е най-бързата кола с предно или защото е трън в очите на друг хечбек с голяма фен маса – VW Golf GTI Clubsport S? Не сме сигурни, но едно е ясно със сигурност – Нордшлайфе е естествения хабитат на Civic Type R и ние не изпускаме да ви уведомим, когато го забележим да обикаля пистата. Даже тук сме закъсняли, тъй като видеото е от началото на миналия месец.

В случая ви показваме онборд запис от няколко обиколки на Ринга, въпреки че трафикът на пистата не позволява да се разкрие целия потенциал на колата. Интересното е, че някои от участниците, които биват задминати са Porsche 911 и Renault RS.

Civic-ът е от последната генерация, която ще се продава и през 2018. Въпреки, че повечето от вас знаят какъв е арсеналът му, нека повторим за протокола. 2.0 литров турбо VTEC мотор с 306 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди. Перфектният автомобил за всеки мераклия да завърти няколко кръгчета на пистата и то на цена от 39 000 долара.