Ford Focus ST 2019 загрява на „Ринга“

Focus ST

Новият Focus ST бе изловен на Нюрбургринг и той не изглежда никак зле.

Ford представи най-новото поколение Focus през април с много по-добър дизайн и многобройни нови функции. Тези изображения на ST, показват, че това може да бъде най-добре изглеждащият Focus, комбинирайки перфектното количество агресивност с атрактивни линии.

Както се очакваше, Ford започва с визуалните модификации от предната броня. Макар че е покрита с камуфлаж, тя ще има големи отвори за въздух и спортен дизайн.

Дизайнерите са променили и задницата, оборудвайки я със спойлер на тавана, отличителна броня, дифузьор и два кръгли накрайника. От някои ъгли това ни напомня за Mercedes-AMG A45; и това със сигурност не е лошо. По-малките промени са понижено окачване, нови колела и по-големи спирачки.

Детайлите по двигателя остават неизвестни, но вероятно новият Focus ST ще бъде оборудван с 2.0-литров 4-цилиндров турбо мотор, генериращ между 250 и 275 к.с. към предните колела.

Въпреки че следващият Focus ST ще бъде изпреварен от бъдещия RS, когато той се появи, ST моделите винаги са предлагали отлично представяне при шофиране. Очакваме, че това няма да се промени.

Освен промените по екстериора и задвижването, Ford най-вероятно ще промени това онова в кабината с няколко ST лога, спортни контрастни шевове и специални седалки.

Датата на стартиране на хот хеча остава неизвестна, но смятаме, че премиерата ще е през следващата година, най-вероятно като модел за 2020 година. След това Ford вероятно ще пусне в експлоатация RS от следващо поколение, който трябва да предложи повече от 400 к.с. от турбо двигателя си.